Министрите на правосъдието от цял свят ще се съберат в Лондон,

...
Министрите на правосъдието от цял свят ще се съберат в Лондон,
Коментари Харесай

Лондон ще бъде домакин на международна среща за руските военни престъпления в Украйна

Министрите на правораздаването от цялостен свят ще се съберат в Лондон, с цел да разширят поддръжката си за Международния углавен съд при следствието на съветските военни закононарушения в Украйна.

Това заяви АП, базирайки се на държавното управление на Обединеното кралство.

Според изказването на срещата през март, чиито домакини ще бъдат министърът на правораздаването на Обединеното кралство Доминик Рааб и холандският му сътрудник Дилан Есилос-Сигериус, ще участва основният прокурор на МНС Карим Хан.

" Почти година след противозаконното навлизане интернационалната общественост би трябвало да окаже най-силна поддръжка на Международния углавен съд, с цел да могат военнопрестъпниците да бъдат изправени пред съда за жестокостите, на които сме очевидци ", съобщи Рааб.

В изказването се споделя, че срещата ще има за цел да усили международната финансова и практическа поддръжка за МНС и да координира напъните за обезпечаване на всичко належащо за следствие и съдебно гонене на причинителите.

" За нас е пределно ясно, че тези закононарушения не могат да останат ненаказани ", съобщи Есилос-Сигериус, като дефинира известията от Украйна като " ужасяващи ".

Миналата година основният прокурор на МНС Карим Хан стартира следствие на съветските военни закононарушения в Украйна.

През декември Нидерландия изрази подготвеност да сътвори специфичен трибунал в Хага, който да съди виновните за съветската експанзия в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР